Ráki Gergely profi fotós

Az én sztorim

Mindenkinek megvan a saját története, amit érdemes elmondani. Az enyém 30 évvel ezelőtt kezdődött.

A fotózás nálunk családi hagyomány volt, már a nővérem is fényképészként ment nyugdíjba. A stúdióban nőttem fel, így lenyűgözött az analóg fényképészet gyermekkoromban. 2006-tól külföldön éltem, Oxford egyetemi városában és elég sokszor költöztem. Egyre több ember panaszkodott, hogy nem lát egy jó fényképet a kiadó ingatlanokról. Egy dolog körül járt az agyam, hogy véget kell vetnem ennek és értéket kell teremtenem nekik, időt és pénzt spórolni mind az eladó/kiadó tulajdonosoknak, mind a leendő bérlőknek/vásárlóknak. A fotózás gyerekkori élményei így közel három évtized után kerültek felszínre és azonnal tudtam, hogy panoráma fotós szeretnék lenni.

Nem csak egy-két nagyfelbontású fényképet szerettem volna készíteni az épp aktuális ingatlanról, hanem az akkoriban még alig ismert virtuális túrát szerettem volna közismertebbé tenni és ezáltal az embereknek megmutatni mindent 360 fokban. Mivel a környezetemben senki nem értett ehhez, az akkor már két éve tartó Google Street View See Inside program hirdetésére jelentkeztem és az elméleti és gyakorlati vizsga sikeres elvégzése után Képesített Google Utcakép Megbízható Fotós (Street View Trusted) minősítést szereztem. Ettől a pillanattól kezdve foglalkozom panoráma fotózással és üzleti virtuális túrák készítésével.

Mit szeretek legjobban a fotózásban?

A munkában leginkább azt élvezem, hogy rengeteg új és különleges vállalkozóval, vállalkozással ismerkedhetek meg. Jártam számtalan szállodában, étteremben, bárban és bisztróban, de gyakran érdekes múzeumok tárlatait, ékszerüzleteket és kaszinókat fotózok körbe. Volt már luxus autókereskedés, optikus, fodrászat is az ügyfeleim között, valamint a strandok és magániskolák is előszeretettel veszik igénybe a szolgáltatásaimat.

Bármilyen vállalkozásról legyen is szó, hatalmat élmény látni az elhivatott tulajdonosokat, alkalmazottakat és részese lenni erőfeszítéseinek legalább egy rövid ideig. A közös munka után pedig nincs jobb érzés, mint a leeső állak a produktum láttam, majd egy elismerő kézrázás és köszönetnyilvánítás.

Mit csinálok, amikor nem munkával foglalkozok?

Amikor épp nem fényképeket, akkor agyaggalambokat lövök. Remek szórakozás egy sörétes puskával a koronglövő téren fejleszteni a reflexeket és a precizitást.

Professzionális fotózás Budapesten
Fotózás magas minőségben:

Győződjön meg személyesen munkáim minőségéről!

Vélemények

“Amikor elszántam magam, hogy a gépkocsimat eladjam, úgy gondoltam megérdemli az autóm, hogy a legjobban mutassam be. Ehhez a leírások mellett mindenképp szerettem volna különleges és egyedi fotókat, mely miatt esett a választás Gergő vállalkozására. Köszönöm a képeket!”

Demján Lehel

elégedett ügyfél

„Igazi konverziónövelő szolgáltatás korrekt áron.”

Zabari István

alapító, tulajdonos, Lumenet

“Gergő munkáin mindig látszik, hogy a tökéletességre törekszik. Online marketing szakértőként pedig pontosan tudom, hogy nem csak jónak kell lenni, hanem annak is kell látszani. Fotói hatalmas segítséget jelentenek a munkámban!”

Nótin Szabolcs

online marketing szakértő, Marketing21